Коя съм аз?

Първата ми любов бе икономиката.

Смея да твърдя, че бях добра. Но както често се оказва, човек има няколко призвания в живота си и те обикновено следват неговото житейско развитие. И така от мениджър, се озовах доброволец към фондация за подпомагане и развитие на деца в неравностойно положение. Това бе преломният момент в живота ми. Бе толкова различно, толкова истинско, така разтърсващо!

Срещата с децата от дома (по това време все още имаше домове, за отглеждане на деца извън семейна среда), бе стъписваща, смайваща и болезнена за мен. За съжаление кратка поради закон, който ограничава достъпа на хора като мен – разбирайте непрофесионалисти, но с голямо желание, да бъдат полезни на децата. И все пак, за една година съвместна работа с тях, те докоснаха сърцето и душата ми, обърнаха света и мирогледа ми в тотално различна посока.

 

И аз тръгнах натам..

Реших да започна пътешествието както му е редът – от самото му начало, а именно от детската ясла, където полагаме грижи за най-малките. Започнах работа в частна детска градина и ясла. Озовах се на слънчево място с великолепен екип от професионалисти и прекрасни дечица на възраст от 18 до 78 месечна възраст. Там разбрах колко са щастливи децата, когато са обгрижвани с любов, колко е важно за тях да бъдат обичани и уважавани.

Следваща стъпка от моето пътуване, бе завършването на начална училищна педагогика. Работих няколко години като начален учител в училища с обучение по два образователни стандарта – английски и български. Мечтата ми да бъда с децата (вече като професионалист), да им разкривам красотата на света, да им покзвам, че те могат, че са значими, започна да се сбъдва. Чувствах се добре в това, което правя. Но, пак се появи онова голямо НО. Нещата се оказаха малко по-сложни отколкото си мислех. Започнах да обръщам внимание на онова малко, тънко гласче, което през цялото „пътуване“, ми нашепваше без да ми дава мира.

Какво се случваше в действителност? Защо след всяка една житейска ситуация освен, че излизах от нея по-опитна и по-зряла, аз се озовавах всеки път пред една и съща затворена врата, за която не можех да намеря начин за отварянето ѝ?

 

Децата ли бяха ключът или възрастните?

Отговор на този и много други екзистеннциални въпроси, които напираха в мен, започнах да търся в историята, психологията, философията, изкуството и духовната литература. И като следваща стъпка в живота ми се появи академичното образование по психология, а като негово естествено продължение, това по позитивна психотерапия и психотелесна психотерапия.

 

Озовах се в началната точка на моето най-дълго и най-истинско пътуване

Работата ми като психолог и психотерапевт, осмисли живота ми. Придаде му стойност и значимост. Благодаря на всички, онези хора, които бяха до мен и ми повярваха. Благодаря и на тези, който ще дойдат. Щастлива и удовлетворена съм в това, което правя.

 

Бъдете смели

Започнете своето пътуване към себе си сега. Вчера вече е минало, а утре още не съществува. Всичко в живота ни се случва тук и сега. Живота е кратък, а имаме да свършим толкова много.

 

Опознайте себе си

Да се научим как да бъдем себе си, как да се радваме на живота, как да бъдем свободни. Неща, които започват от вътре навън с ясното съзнание и готовност, че е дошло времето за тях.

 

АДРЕС

Поради извънредната ситуация, консултации се провеждат онлайн.

ЧАСОВЕ ЗА ПОСЕЩЕНИЯ

Само след предварително проведено интервю и уговорен час по телефона.

ДА ПОГОВОРИМ

+359 899 849 864
info@stefipetrunova.com